Jeugd commissie

Samenstelling Jeugdcommissie

bart haast

Bart Haast

Voorzitter

06-51783440

Pierre vd Made

Pierre v.d. Made
Coörd. Scheidsrechters

06-52366335

Kees Daemen

Hoofd Technisch Jeugd-Coörd.

Coördinator JO19

076-5963428

 

Ronald Klapwijk
Ronald Klapwijk

Coörd. JO9-10-11

0653300441

Wilfred van Gils

Coörd. JO9-10-11

 

Ronald Canjels

Coörd. JO9-10-11

 

Wilm Verdonk

Coördinator JO13

06-21207803

hans_van_meer

Hans van Meer

Coördinator JO15

06-41367576

Richard Dekkers

Wedstrijdsecretaris
Coörd. JO17
06-51613657

Martijn van de Broek

Coördinator Meiden E/D/C

06-55178439

edwin nagtzaam

Edwin Nagtzaam

Algemeen Ondersteunend

076-5962993

Maurice Brouwers

Algemeen Ondersteunend

06-53218456

 

Informatie

De primaire doelstelling van de jeugdcommissie is om zoveel mogelijk voetballertjes op een verantwoorde wijze van hun favoriete sport te laten genieten.
Om dit te verwezenlijken dient er aan een aantal voorwaarden te worden voldaan, nl.:

  • Het aanwezig zijn van voldoende en kundig opgeleid technisch kader zodat de jeugdleden een goede opleiding op voetbalgebied krijgen. Deze taak valt onder de verantwoording van de jeugdcoördinator en de wedstrijdcommissie.
  • Het verzorgen van een goede elftalindeling zodat iedereen op zijn eigen manier en niveau kan sporten. Hierbij wordt voor elk individueel voetballertje altijd gezocht naar de juiste balans tussen plezier en prestatie. Vooral bij de jongste leeftijdscategorieën wordt bij de indeling als het mogelijk is nog zoveel mogelijk gelet op aanwezigheid van klasgenoten of vriendjes in een team. Ook streven wij er naar alle teams zodanig in te delen dat er zowel gewonnen als verloren wordt in de competitie.
  • Ook op het sociale vlak moet een vereniging zijn steentje bijdragen. Zo staan bij de jeugdcommissie respect voor teamgenoten, leiders en trainers, tegenstanders en scheidsrechters hoog in het vaandel. Tevens wordt een verantwoorde omgang met accommodatie en materialen van jeugdspelers (speelsters) door de jeugdcommissie zeer belangrijk gevonden.

Behalve voor het voetbaltechnische gedeelte maakt de jeugdcommissie zich ook sterk voor de organisatie van diverse jeugdactiviteiten, o.a.: Een sinterklaasmiddag voor de jongste jeugd, een teerdag voor de gehele jeugd, een carnavalsavond voor de hele Rijsbergse jeugd.

Bovendien wordt er aan het eind van elk seizoen een thuistoernooi georganiseerd waaraan ieder jeugdteam van VVR deelneemt. Door de goede organisatie van de toernooicommissie, mag dit evenement zich elk jaar opnieuw verheugen op grote belangstelling van de andere verenigingen.

Tenslotte is er het jeugdkamp wat een daverend succes is. Deze happening duurt voor de E- en
F-jeugd een dag en een nacht waarbij spelers en leiders door diverse spelvormen en gezelligheid vermaakt worden. Deze kampen kunnen georganiseerd worden door een zeer actieve kampcommissie welke wordt ondersteund door diverse leiders en vrijwilligers.

Zoals u ziet zijn er tal van activiteiten waar de jeugdcommissie zich mee bezig houdt. Het zal u dan ook niet verbazen dat wij jaarlijks een groot aantal vrijwilligers nodig hebben die dit allemaal mogelijk maken. Gelukkig zijn er binnen onze vereniging nog steeds heel veel mensen die een klein of groot stukje van hun vrije tijd willen steken in hun, onze en uw favoriete sport!

Mensen die graag een steentje zouden willen bijdragen aan de jeugd van VVR kunnen zich ten allen tijde melden bij (een van de leden van) de jeugdcommissie.

 

Technisch Hoofd-jeugdcoördinator

 

Een nieuw seizoen betekent voor de jeugd een nieuwe start naar hopelijk een nog betere, gestructureerde opleiding, waar spelers meer aandacht krijgen door middel van:

  1. Betere structuur tijdens de training, zodat alle tijd nuttig besteed kan worden
  2. Beter aansturen van trainers; dit heeft een dubbele functie namelijk meer plezier en een beter overzicht/inzicht wat aan oefenstof gegeven wordt. Hierdoor een duidelijke lijn door de opleiding
  3. Een betere opbouw van de opleiding, zodat en iedereen dezelfde oefenstof krijgt aangeboden (wel gekeken naar sterkt->moeilijker of eenvoudiger.
  4. Gemakkelijke overgang van F naar E naar D jeugd.

Hier hebben we achter de schermen in de zomerstop hard aan gewerkt. Het klinkt natuurlijk hartstikke mooi, maar het moet in de praktijk wel te realiseren zijn. VVR heeft een groot aantal leden, waardoor we steeds meer mensen nodig hebben om dit allemaal in goede banen te leiden. Het wordt ook steeds moeilijker om mensen te vinden die vooral op het veld training willen geven. Vaak zijn het dan ouders of jonge spelers (A/B jeugd) die heel graag willen, maar vast lopen op oa. oefenstof.

Een hele jeugdopleiding veranderen is veel en kan ook gaan tegenwerken, wanneer je mensen niet de aandacht/steun kunt geven, die nodig is. Daarom is gekozen om bij onze 3 jongste categorieën te beginnen, daar de nadruk te leggen en veranderingen plaats te laten vinden. Bij de F en E jeugd zal het zogenaamde “Circuittraining” plaats gaan vinden. Dit betekent kort samengevat dat er 1 coördinator op een veld staat die de oefenstof aanlevert en tevens op de avond voor de organisatie zorgt. De trainers krijgen een week van te voren te horen, wat men volgende aan vorm/oefening moet geven. De spelers draaien op een training met hun eigen elftal door, naar een andere oefening, waar een nieuwe/andere trainer voor staat. Tevens houdt de coördinator toezicht of oefeningen goed lopen c.q. beter/makkelijker of moeilijker kunnen.

De coördinatoren zijn mensen die of een trainersopleiding hebben genoten, al jaren in hun categorie werkzaam zijn of een hele voetbalcarrière achter de rug hebben. Voor de E jeugd is dat Robert Franken en is het de bedoeling dat de overige E elftallen op maandag een tweede keer kunnen trainen (ene week E 2/3 andere week E 4/5). Dit zal onder supervisie van Henk van Nispen plaats vinden. Voor de F jeugd worden dit Jean Louis Adriaansen op maandag en Jan Koeken/Jeroen Baremans op woensdag.

Voor de D jeugd is gekozen om op elk elftal 2 trainers te plaatsen, waardoor ook in kleine groepen gewerkt kan worden. Hierdoor kan meer aandacht gegeven worden aan de spelers, zijn er meer balcontacten en kan rustiger gewerkt worden. Elke trainer heeft daarnaast een boekwerk gekregen, waar uitgebreid oefeningen staan beschreven, specifiek voor de D spelers. Dit geldt voor alle 4 de D elftallen. Daarnaast zal regelmatig een evaluatie plaats vinden om te kijken waar het beter/anders kan; het is voor veel mensen nieuw, maar alle trainers reageren positief en hebben veel zin weer op het veld te staan.

Laten we niet vergeten dat alle mensen op het veld, vrijwilligers zijn, die 1 belangrijk ding voor ogen hebben; alle kinderen met plezier laten trainen en voetballen! Steun deze mensen en behandel ze met respect!!

Jeugdcoördinatoren

Om alles in goede banen te leiden bij de jeugdafdeling van VVR staat aan het hoofd van iedere jeugdcategorie een jeugdcoördinator. Zij zijn het aanspreekpunt voor de leden, ouders, leiders en jeugdtrainers die onder hun jeugdcategorie vallen. Dit alles uiteraard onder toeziend oog van de jeugdcommissie en hoofd technisch jeugdcoördinator.
Hieronder stellen zij zich aan u voor.