Geschiedenis

Het voetballen in verenigingsverband is in Rijsbergen al ouder dan VVR zelf. In 1922 werd het eerste Rijsbergse elftal opgericht onder de naam Blauw Wit. Hierbij waren ook de latere oprichters van VVR, Koos Roks en Geert Wamsteker betrokken. Er werden in deze beginperiode alleen maar vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Toen in 1929 het voetbalveld werd opgeheven, verdween ook Blauw Wit van het toneel.

Koos Roks ging echter door als scheidsrechter en in januari 1931 besloot hij met een aantal jongeren uit het dorp om wederom een voetbalvereniging op te richten. Op 1 februari 1931 was het dan zo ver en was de Rijsbergensche Voetbal Vereniging RVV een feit. Later is deze naam omgezet in Voetbal Vereniging Rijsbergen. Jan Marjee werd de 1e voorzitter van VVR, Koos Roks de 1e secretaris. Ook Geert Wamsteker nam plaats in het bestuur. Op 10 juni 1931 werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen een team uit Zundert. In 1937 werd de eerste promotie behaald. In de oorlogsjaren werd er ook gevoetbald al was het wel in een noodcompetitie. In 1944 kwam ook aan deze noodcompetitie een eind omdat de Duitse Wehrmacht alle ballen en materialen in beslag nam.

Na de bevrijding in 1944 besloot de toenmalige burgemeester Raaijmakers dat er in Rijsbergen een gemeentelijk sportpark moest komen. In de loop van het seizoen 1946/1947 werd het sportpark aan de Konijnenstraat, nu de Van Oosterhoutstraat, met 1 veld geopend.  De eerste jaren speelde VVR in de Brabantse Bond. In 1956 werd door het winnen van de Ton Schröder beker het eerste succes behaald.

In het seizoen 1966/1967 werd door een kampioenschap in de onderafdeling de felbegeerde promotie naar de vierde klasse van de KNVB afgedwongen. In de daarop volgende jaren moest men dikwijls vechten tegen degradatie. In de jaren zeventig degradeerde men na een verblijf van 7 jaar in de vierde klasse terug naar de onderafdeling.

In 1972 was inmiddels het sportpark “De Laguiten”  in gebruik genomen. In de jaren tachtig werd er weer gepromoveerd naar de vierde klasse van de KNVB. In 1997 werd afscheid genomen van de oude nostalgische kantine en werd de intrek genomen in een schitterend nieuw clubhuis met enkele nieuwe kleedlokalen. Daarnaast werden de reeds bestaande kleedlokalen grondig gerenoveerd.
In 1997, het jaar van de gemeentelijke herindeling waarbij Rijsbergen bij de gemeente Zundert werd gevoegd, wordt voor de 1e keer het Sandraudiga-toernooi gespeeld. Aan dit toernooi nemen alle voetbalverenigingen uit de gemeente Zundert deel.

In het seizoen 1998/1999 werd na een zenuwslopend slot het kampioenschap in de vierde klasse behaald en werd een promotie naar de derde klasse KNVB afgedwongen. Dat seizoen werd een clubrecord gevestigd: Maar liefst 7 elftallen behaalden het kampioenschap. Het seizoen daarop nam het eerste zelfs deel aan de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse KNVB. Tevens werd de hoofdtribune in gebruik genomen.

Het 500ste VVR-lid werd in het seizoen 2000/2001 ingeschreven. In de week van 12 t/m 20 mei 2006 werd het 75-jarig bestaan van de club gevierd met o.a. een druk bezochte sponsoravond, een bezoek van enkele NAC-spelers, een eveneens druk bezochte reünieavond voor leden en oud-leden en een geweldige feestavond als uitsmijter.

CLUBFEEST VRIJDAG 29-12-17 KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN !!